Kathleen, verbindt en inspireert

Eén van de geportretteerde change makers is Kathleen Ferrier, oud politicus en (o.a.) docent mensenrechten aan de Aziatische universiteit voor vrouwen in Bangladesh. 

“Ik geef les in mensenrechten aan meisjes, jonge vrouwen, op de Asian University for Women in Bangladesh. Deze universiteit is opgericht door een advocaat uit Bangladesh die inzag dat deze wereld vrouwelijk leiderschap nodig heeft en zag dat er veel vrouwen en meisjes juist in Azië in situaties zijn waar ze nooit de kans zullen krijgen om hun talenten te ontwikkelen.”

MY HUMAN RIGHTS HERO: Mahatma Gandhi (1869-1948) en Martin Luther King Jr. (1929 – 1968).

“Ze zijn een voortdurende aanwezigheid in mijn leven. Ik kan me de moord op Martin Luther King Jr. herinneren en de ontzetting van mijn ouders. Maar ook iemand als Rosa Parks, die in de bus bleef zitten op de plek waar ze meende dat ze recht op had, omdat ze een mens is. Het zijn mensen die mij nog steeds inspireren.”

ARTIKEL 24 UVRM

Recht op rust

“Dit artikel vertaal ik zelf naar het recht om kind te zijn. Kinderen die verantwoordelijkheden krijgen die niet bij hun leeftijd passen, dat raakt mij ontzettend.”


Beluister het volledige interview met Kathleen Ferrier

  •     Kathleen Ferrier – 70 Jaar UVRM

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN? 

SCHRIJF JE IN

VOOR DE JUSTICE AND PEACE E-NIEUWSBRIEF