Antoine, geeft nieuwkomers een tweede kans

Persoonlijk verhaalKom naar de Haagse Huiskamer
0Events
0Leden

Haagse Huiskamer

De Haagse Huiskamer biedt een creatief platform aan Den Haag voor mensen die willen werken aan een stad waarin alle inwoners zich thuis voelen.

Via netwerkevenementen zoals onze “Women Only” en workshops zoals onze versnellingssessies voor initiatieven, helpen we nieuwe ideeën te ontwikkelen om Den Haag echt veerkrachtig te maken.

Bezoek de website van de Haagse Huiskamer

Bouwen aan een veerkrachtige stad

In de afgelopen vijf jaar zijn er veel vluchtelingen naar Den Haag gekomen, gevlucht voor oorlog en conflicten, op zoek naar een beter leven. Wij geloven dat het investeren in hun integratie een positieve dynamiek voor de hele stad creëert, voor nieuwkomers, maar ook voor ‘oude’ komers.

Maar om alle inwoners van Den Haag zich thuis te laten voelen is een nieuwe aanpak, een lange termijn visie en een goede samenwerking tussen maatschappelijke organisaties nodig. Alleen zo kunnen we aan een echt veerkrachtige stad bouwen.

“De versnellingssessie gaf ons nuttige aanknopingspunten, een uitbreiding van ons netwerk en concrete ideeën om mee verder te gaan. We hadden dit zelf in zo’n korte tijd nooit kunnen bereiken.”
– Oprichters van Eritrea Fietst Paul Driest en Marcel Kleizen

Samenwerking faciliteren

De Haagse Huiskamer streeft ernaar om bruggen te bouwen tussen beleidsmakers, ondernemers, organisaties en initiatieven en nieuwkomers, zodat zij ideeën kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Samen zoeken we naar manieren om de projecten van mensen met sterke ideeën voor de integratie van vluchtelingen succesvol te maken.

Met onze initiatieven zoekmachine proberen we de zichtbaarheid en het netwerk van organisaties te vergroten die in Den Haag op innovatieve manieren aan integratie werken.

Als je vragen hebt over de Haagse Huiskamer, kun je contact opnemen met maaike[at]haagsehuiskamer.nl.

BOUW MEE AAN EEN VEERKRACHTIGE STAD

DOE MEE

HAAGSE HUISKAMER