Fijne feestdagen!

Op 10 december jl. was het 70 jaar geleden dat de Universele verklaring van de Rechten van de Mens werd ondertekend. Elke tien jaar neemt Justice and Peace het initiatief om een nieuwe generatie kennis te laten maken met dit belangrijke document. Dat is de laatste jaren belangrijker 
dan ooit in een Europa dat steeds meer muren optrekt voor vluchtelingen en dit rechtvaardigt met een groeiende anti-migratie retoriek gebaseerd op angstbeelden.

Het is lastig voor te stellen hoe mensenrechten antwoorden kunnen geven op zulke uitdagingen. Daarom hebben we dit jaar een tentoonstelling georganiseerd waarin we laten zien dat  mensenrechten niet abstract zijn, maar een lokale praktische betekenis kunnen hebben. In de tentoonstelling ‘My Human Rights Hero‘ laten we zien dat lokale mensen in een stad als Den Haag aan de slag gaan met uitdagingen rond migratie, gelijkheid en het milieu, geïnspireerd door mensenrechten. De tentoonstelling is tot 2 februari 2019 gratis te bezoeken in Het Nutshuis in Den Haag. Geïnspireerd door de mensen die het woord krijgen in onze tentoonstelling proberen wij ver te blijven van cynisme en angst voor het onbekende.

In onze projecten zoeken wij naar manieren om principes om te zetten naar praktische stappen. Als organisatie werken wij bijvoorbeeld mee aan een Europese petitie voor bescherming van vluchtelingen en diegenen die hen helpen. We verzoeken u om de petitie te ondertekenen op www.weareawelcomingeurope.eu/nl/ en anderen te vragen om hetzelfde te doen.

Ik dank u alvast en wens u namens iedereen bij Justice and Peace een goede gezondheid, warmte en geluk toe in 2019.

Sebastiaan van der Zwaan
Directeur