Ride for Rights Nederland

Help mensenrechtenverdedigers te beschermen door mee te doen aan de Shelter City Bike Challenge – een spannende fietstocht door Nederland die je uitdaagt om je grenzen te verleggen en je een onvergetelijke ervaring oplevert.

Doe mee en #Ride4Rights.

 

Waarom #Ride4Rights?

Over de hele wereld zijn er mensen die opstaan tegen schendingen van mensenrechten. Dit is een gevaarlijke baan, deze mensen riskeren hun eigen leven voor de rechten en vrijheden van anderen. Of ze nou een activist zijn voor de LHBT gemeenschap, een journalist die politie geweld vastlegt of een advocaat die zich uitspreekt voor de rechten van inheemse gemeenschappen, deze dappere mensen hebben onze steun nodig. Want zonder mensenrechtenverdedigers, zijn er geen mensenrechten.

Door mee te doen, zamel je geld in voor het Shelter City programma, een netwerk van Nederlandse steden dat cruciale bescherming biedt aan mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen. Door hen voor drie maanden onder te brengen in één van de 11 Shelter Cities, krijgen mensenrechtenverdedigers de kans om op adem te komen, nieuwe energie op te bouwen en vaardigheden te ontwikkelen om hun werk veilig en effectief voort te zetten.

Lees hier meer over Shelter City.

Human rights defender Lucía

Shelter City Bike Challenge 2018

In mei 2018 was de eerste editie van de Shelter City Bike Challenge. In 7 dagen fietsten we 850 kilometer langs de 11 Nederlandse Shelter Cities, van Groningen naar Zwolle, Deventer, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Middelburg, Tilburg, Nijmegen en eindigend in Maastricht. Meer dan 30 fietsers deden mee en zamelden 16,000 euro in.

Ride for Rights 2019

De editie van 2019 zal groter, beter en uitdagender worden! Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws over de Shelter City Bike Challenge 2019!

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN? 

SCHRIJF JE IN

VOOR DE JUSTICE AND PEACE E-NIEUWSBRIEF