TENTOONSTELLING: MY HUMAN RIGHTS HERO

70 Jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

70 jaar geleden, op 10 december 1948, werden de belangrijkste mensenrechten door de internationale gemeenschap vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM).

MENSEN KUNNEN DE WERELD VERANDEREN

Wereldwijd, in Nederland en in Den Haag zetten talloze mensen zich in om mensenrechten te realiseren, voor zichzelf en voor anderen. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Dat doen ze bijvoorbeeld door regeringen aan te spreken op hun beloftes en verplichtingen, door schendingen te documenteren, schenders ter verantwoording te roepen en slachtoffers van schendingen bij te staan. Of, door mensen te leren wat hun mensenrechten zijn en te laten zien hoe je ervoor opkomt. 

Wie zijn deze mensenrechtenverdedigers? Wat doen ze en hoe werden en blijven zij geïnspireerd? Wij vroegen het aan zeven inspirerende mensen, elk met een band met Den Haag, maar met uiteenlopende achtergronden en bezigheden. 

Kunstenaar Julia Brants verbeeldde hun antwoorden aan de hand van unieke portretten gemaakt door fotograaf Gregor Servais Fotografie

Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag
Datum: 20 november 2018 – 2 februari 2019
(Vanwege de feestdagen is Het Nutshuis tussen 25 december en 1 januari 2019 gesloten, het is daarom niet mogelijk gedurende deze periode onze tentoonstelling te bezoeken)
Toegang: gratis
Officiële opening: 10 december 2018, 16:00 uur

My Human Rights Hero is een initiatief van mensenrechtenorganisatie Justice and Peace Netherlands in samenwerking met Het NutshuisNetherlands Helsinki CommitteeKinder- en Jongerenrechtswinkel Den HaagNJCM – Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten en Fonds 1818

STEUN JUSTICE AND PEACE

DONEER