Aanmeldingen voor Samen Hier officieel open!

Het is zover! Alhoewel ons team achter de schermen al een tijdje druk bezig is met de voorbereiding van Samen Hier, is het project nu eindelijk geopend voor de rest van Nederland. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je nu in voor het eerste community-sponsor programma van Nederland!

Met het project Samen Hier koppelt Justice and Peace Nederland groepen van vijf Nederlanders aan een nieuwkomer. Deze Welkom Groepen trekken twaalf maanden op met de statushouder of het statushoudersgezin. Ze komen bijvoorbeeld samen om te eten, de Nederlandse taal te oefenen, moeilijke brieven uit te leggen, mee te denken over passend werk of opleiding, kortom: de statushouders te helpen om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving.

Een Welkom Groep bestaat minimaal uit vijf leden. In Canada, waar soortgelijke projecten al lopen, is de ervaring dat vijf een geschikt aantal is om de statushouders te helpen sterke en diverse sociale netwerken op te bouwen.

We raden aan een Welkom Groep te vormen met goede vrienden, familieleden, collega’s, buren of mensen uit een vereniging. Elke Welkom Groep wijst één lid aan als coördinator van de groep, die ook contactpersoon is richting Justice and Peace. Heldere en open communicatie binnen de groep is van groot belang om verwachtingen en rollen goed af te kunnen stemmen, en de sterke punten van individuele leden en de groep als geheel optimaal te benutten.


  • Meer informatie over Samen Hier kan je hier vinden. 

Interesse?

We gaan binnenkort van start in Den HaagHaarlem, Rotterdam en Almere. Andere steden volgen snel! Ben je geïnteresseerd in het vormen van een Welkom Groep?

Ga naar www.samenhier.nl en meld je aan!

Zelf je netwerk en kennis delen met een vluchteling?
Geef je op voor

Samen Hier