9 januari 2018

Tentoonstelling Shelter City Maastricht

Portretten van mensenrechtenverdedigers

Universiteit Maastricht - Faculteit Rechtsgeleerdheid
Bouillonstraat 1 – 3

"Deze woeste en krachtige mensen hebben mijn hart geraakt." Kijk door de ogen van fotograaf Daniella van Bergen en leer over de uitzonderlijke mensen die opkomen tegen schendingen van rechten en vrijheden van over de hele wereld. Vanwege hun werk zijn mensenrechtenverdedigers vaak onderhevig aan pesterijen en bedreigingen. Door middel van het Shelter City-programma kunnen mensenrechtenverdedigers tijdelijk naar Maastricht en negen andere Nederlandse Shelter Cities verhuizen voor maximaal drie maanden, waar ze nieuwe energie kunnen opdoen, nieuwe kennis opdoen en kansen krijgen om hun netwerk te verbreden.

De fototentoonstelling is geopend van 9 - 25 januari 2018.

Shelter City Maastricht

Maastricht werd in 2014 een opvangstad voor mensenrechtenverdedigers. Sindsdien heeft de stad zes mensenrechtenverdedigers uit Somaliland, Palestina, Thailand, Kenia, Burundi en Nigeria gesteund. In de tentoonstelling zijn drie van deze mensenrechtenverdedigers te zien, waaronder Richard en Nigeriaanse LHBTI-verdediger, Judith [zie afbeelding].

"Daniella [fotograaf] toont deze dappere gezichten van mensenrechtenverdedigers. Deze foto's vertellen hun verhaal, je kunt het voelen. Ik hoop dat deze tentoonstelling de ogen van mensen zal openen. "- Burgemeester Penn-te Strake

www.sheltercity.nl