7 mei 2018

Justice and Peace bestuurslid, Monique Frank, steunt de Shelter City Bike Challenge

Als trots bestuurslid van Justice and Peace Nederland is Monique Frank een van de grootste supporters van de Shelter City Bike Challenge.

Op de vraag waarom mensen zouden moeten doneren antwoordt ze: “Je moet het gewoon doen. Het is zo ontzettend belangrijk, al geef je maar €1. Al het geld is van harte welkom.”

Als trots bestuurslid van Justice and Peace Nederland is Monique Frank een van de grootste supporters van de Shelter City Bike Challenge. Al sinds 2010 is Monique lid van Justice and Peace en sinds 5 jaar zit ze als bestuurslid in de stichting, na veertig jaar als diplomaat te hebben gewerkt. In die veertig jaar was het onderwerp mensenrechten een groot en belangrijk onderdeel van haar werk, ook omdat ze in landen werkte waar dit onderwerp niet altijd vanzelfsprekend was. Doordat ze zoveel bezig was met mensenrechten, staat dit onderwerp nu erg dicht bij Monique.

Monique heeft het begin van het Shelter City Netwerk meegemaakt en is er altijd heel enthousiast over geweest. “Het is een geweldige manier om mensen te helpen en ze drie maanden onderdak te geven in Nederland.” Ze vindt het fantastisch hoe mensen over de hele wereld geholpen worden met door Shelter City. Door haar eigen werkervaring ziet ze ook hoe belangrijk het is om mensenrechtenverdedigers steun te bieden wanneer het nodig is.

De Shelter City Bike Challenge omschrijft Monique in één woord: ‘fantastisch’. “Ik vind het geweldig hoe de fietsers ondanks hun drukke banen 1 of meerdere dagen vrij nemen om mee te doen met zo’n goed doel.” Op de vraag waarom mensen zouden moeten doneren antwoordt ze: “Je moet het gewoon doen. Het is zo ontzettend belangrijk, al geef je maar €1. Al het geld is van harte welkom.” Ze vindt het ook meer dan waard om geld te doneren, gezien de tegenprestatie van 780 kilometer in 7 dagen.

Voor de fietsers heeft ze nog een boodschap: “Heel veel succes! Ik vind het fantastisch wat jullie doen en houd vol. Houd vooral vol, ik heb het volste vertrouwen in jullie. Succes!”