16 februari 2018

De eerste Versnellingssessie van de Haagse Huiskamer is een feit!

Afgelopen 8 februari vond de allereerste Haagse Huiskamer Versnellingssessie plaats.

Vanuit verschillende achtergronden en expertises verzamelden meer dan 20 mensen zich om hun denkkracht in te zetten voor het elektrische fietstaxibedrijf van Eritrea Fietst.

Afgelopen 8 februari vond de allereerste Haagse Huiskamer Versnellingssessie plaats. Vanuit verschillende achtergronden en expertises verzamelden meer dan 20 mensen zich om hun denkkracht in te zetten voor het elektrische fietstaxibedrijf van Eritrea Fietst. Initiatiefnemers Paul Driest en Marcel Kleizen willen vanaf 8 april dit jaar starten met deze sociale onderneming, samen met Eritrese statushouders. Het doel is statushouders aan het werk te helpen en hen beter te laten meedraaien in de samenleving. Op termijn is het de bedoeling dat de betrokken Eritreeërs het bedrijf zelf gaan runnen. Een groene én sociale onderneming, die goed past in de internationale stad van Vrede en Recht, constateerden deelnemers van de versnellingssessie.

Eritreeërs houden van fietsen, net als Nederlanders!

Vorig jaar september werd het idee van Paul en Marcel enthousiast ontvangen tijdens de lancering van de Haagse Huiskamer en sindsdien zijn Paul en Marcel druk bezig om het initiatief van de grond te krijgen. De Versnellingssessie was opgezet om ondernemers, marketeers, mogelijke sponsoren en andere betrokkenen bij de Haagse Huiskamer te laten meedenken over business modellen, marketing en financiering.

De avond startte met een pitch van Paul en Marcel, waarna kleine groepen één thema verder uitwerkten. Iedereen kon vanuit zijn eigen kennis en expertise meedenken. Veel mensen kenden elkaar nog niet, wat leidde tot nieuwe connecties en inzichten. Kritische vragen, interactief overleg en brainstormsessies resulteerden in vele adviezen aan Marcel en Paul over hun bedrijfsmodel, mogelijke financiële bronnen en nieuwe marketingstrategieën. In slechts twee uur tijd heeft Eritrea fietst een kickstart gekregen waarmee het bedrijf hopelijk dit seizoen nog uit de startblokken kan. Op 8 april begint het fietstaxi seizoen, de Haagse Huiskamer zal de vorderingen rondom deze sociale onderneming met Eritreeërs blijven volgen!   

“De Versnellingssessie gaf ons bruikbare leads, uitbreiding van ons netwerk en concrete ideeën om mee verder te gaan. Dit hadden we zelf nooit in zo korte tijd voor elkaar kunnen krijgen.” - Oprichters Paul Driest en Marcel Kleizen.

 

Kon je 8 februari niet aanwezig zijn maar heb je nog wel ideeën en wil je graag meedenken? Of heb je zelf behoefte aan een versnellingssessie voor je eigen project? Ook dat horen we graag! Neem contact met ons op via maaike@haagsehuiskamer.nl