21 december 2017

11 Nederlandse Shelter City steden voor mensenrechtenverdedigers: neem je de uitdaging aan?

Bericht Sebastiaan van der Zwaan, directeur Justice and Peace

Afgelopen maand werd het een feit: Justice and Peace mocht Deventer verwelkomen als 11e stad in haar Shelter City netwerk in Nederland.

In de afgelopen 5 jaar werkten wij, samen met vele partners, aan het opbouwen en uitbreiden van dit netwerk van steden die mensenrechtenverdedigers de kans geven om tijdelijk hun moeilijke en gevaarlijke werk achter zich te laten en nieuwe ideeën en energie op te doen. Ik ben trots op wat we als Justice and Peace met het Shelter City initiatief in die 5 jaar hebben bereikt. In de verschillende steden konden we 60 mensenrechtenverdedigers opvangen en ondersteunen en deze mensenrechtenverdedigers hebben tijdens bijeenkomsten en events honderden mensen bereikt met hun verhaal. Dat kon alleen maar door de geweldige samenwerking met de steden, lokale partners, maatschappelijke organisaties, universiteiten, debatcentra, ngo’s, heel veel vrijwilligers en de steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een uitdaging blijft echter de steeds moeilijker wordende  situaties waarin mensenrechtenverdedigers hun werk moeten doen. Bedreigingen, laster, intimidatie en vervolging zijn zaken waarmee mensenrechtenverdedigers dagelijks worden geconfronteerd. Wat velen van hen zo bijzonder maakt is dat ze, ondanks dit alles, hun werk blijven voortzetten. Martin Luther King zei: ‘Injustice anywhere, is the threat to justice everywhere’. En zo is het ook voor deze mensenrechtenverdedigers. Wij kunnen bijdragen aan een rechtvaardige wereld door deze mensenrechtenverdedigers te steunen. Meer op www.sheltercity.nl.

SHELTER CITY BIKE CHALLENGE

Toen we een aantal weken geleden de elfde Shelter City stad aankondigden, reageerde iemand die ons programma vanaf het allereerste begin steunt, door mij een uitdaging voor te leggen. Hij schreef: ‘wow, elf steden. Ik voel een Elfstedentocht aankomen!’ Nu, ik heb erover nagedacht en kan die uitdaging niet laten liggen, ik ga hem aan! In het voorjaar van 2018 ga Ik de afstand van 750 km langs alle elf Shelter City steden per fiets afleggen! En ik daag zoveel mogelijk mensen uit om mij te steunen tijdens deze SHELTER CITY BIKE CHALLENGE! De opbrengst zal rechtstreeks naar ons werk (specifiek trainingen) voor mensenrechtenverdedigers in het Shelter City netwerk gaan.

Ga je de uitdaging ook aan en sponsor je mij met €0,05 per kilometer? Kijk voor meer informatie over de sponsormogelijkheden op deze pagina en volg ons op Facebook: JusticeandPeaceNL.   

Wil je nu alvast een donatie storten? Dit kan op het volgende banknummer:

NL 64 ABNA 064 208 98 41
BIC: ABNANL2A
T.a.v. Justice and Peace Nederland, Den Haag, Nederland

Wij danken iedereen voor de samenwerking en steun in 2017 en hopen deze ook in de toekomst te mogen blijven ontvangen.

Namens iedereen bij Justice and Peace wens ik iedereen geluk, een goede gezondheid en warmte toe in 2018.

Sebastiaan van der Zwaan
Directeur Justice and Peace