Mensenrechtenverdedigers & veiligheid

The Hague Training Course voor Mensenrechtenverdedigers over Veiligheid

The Hague Training Course voor Mensenrechtenverdedigers over Veiligheid (THTC) is een initiatief dat voortvloeit uit het Shelter City Initiatief. Shelter City krijgt jaarlijks vele aanmeldingen van kandidaten, maar kan slechts een deel daarvan plaatsen. Daarom heeft Justice and Peace de THTC opgezet om een alternatief programma aan te bieden aan de vele mensenrechtenverdedigers die behoefte hebben aan verdieping van hun kennis, hun vaardigheden en een uitbreiding van hun internationale netwerk voor het voortzetten van hun werk.

 

"To be honest I am so inspired by this training tool  which has not only  impacted my work but has changed attitude and thoughts of many here. Justice and Peace is a huge source which provides valuable opportunity for HRDs and especially has moved me further ahead." (Shamin, a Pakistani women’s rights defender)

 

De toenemende restrictieve wetgeving, fysieke en digitale bedreigingen aan het adres van mensenrechtenverdedigers vergroten deze behoeften. Om hen te helpen hun werk te blijven doen en zichzelf en hun organisaties effectiever te beschermen is de THTC ontwikkeld.

Een Training Course speciaal voor mensenrechtenverdedigers, werkzaam op verschillende thema’s en op verschillende plekken ter wereld. Het doel is om ieder jaar tenminste 40 mensenrechtenverdedigers in Den Haag uit te nodigen voor deelname aan de training.

Het programma bevat verschillende modules variërend van hoe gebruik je de Europese beschermingsmechanismen tot hoe pas je digitale veiligheidstools toe of hoe maak je een risicoanalyse. Veel aandacht is er tevens voor beleidsbeïnvloedingsvaardigheden. Daarnaast biedt de trainingsweek de mogelijkheid tot het opbouwen en uitbreiden van het internationale netwerk, onder meer via het Connect2Protect initiatief.

In deze intensieve trainingsweek worden de deelnemers getraind door experts van Justice and Peace en diverse maatschappelijke - en (semi)overheidsorganisaties in Den Haag die meewerken aan de uitvoering van de training.

Meer informatie? Neem contact op met Manon Muti, thtc[at]justiceandpeace.nl, 
Programmamedewerker