5 april 2018 - 28 mei 2018

Martin Luther King Lezing 2018

Op donderdag 5 april zullen vier sprekers van vier generaties in gesprek gaan over discriminatie, racisme en sociale ongelijkheid.

Onderwerpen die vaak voor een levendig en soms hard debat zorgen. Deze lezing wordt gehouden ter nagedachtenis van de 50e sterfdag van Martin Luther King jr. Vijftig jaar geleden werd King vermoord, midden in zijn geweldloze strijd voor rechtvaardigheid en gelijkberechting. Nog steeds spreekt zijn gedachtegoed tot onze verbeelding en is hij een bron van inspiratie voor iedereen die bij wil dragen aan een meer rechtvaardige wereld.

Jörgen Raymann, presentator en comedian, spreekt over de relevantie van het gedachtegoed van Martin Luther King Jr. voor het actuele maatschappelijke debat in onze samenleving. Ideeën waarmee mensen uit hun eigen gelijk, hun eigen bubbel gehaald kunnen worden, staan centraal. Daarnaast statements van dichter en activist Jerry Afriyie, advocaat en politicus Don Ceder en zangeres en presentatrice Giovanca. Ze laten tegengeluiden horen, zijn bereid om in discussie te gaan en geven hoop. Uiteindelijk gaat het vooral om ieders recht van spreken en inleving in de ander.

Vanaf 19.45 bent u van harte welkom in de Haagse Hogeschool, waarna de lezing om 20.00 uur aanvangt. Het duurt tot ongeveer 21.30 uur waarop u nog na kunt praten onder het genot van een drankje. Kaartjes kosten €7,50 en voor studenten, scholieren en Ooievaarspas is het gratis. Meer informatie, ook over het bestellen van kaartjes, kunt u vinden op www.mlklezing.nl.